Eco LABEL Sürdürülebilir Orman Yönetimi Uygulamalarına Öncelik Veriyor

Ormansızlaşmanın çevre üzerinde büyük bir etkisi vardır - mevcut ormansızlaşma oranında, dünyanın yağmur ormanları önümüzdeki yüz yıl içinde yok olabilir. Kara hayvanlarının ve bitkilerin % 80'i ormanlarda yaşadığından milyonlarca tür yaşam alanlarını kaybetme riski altındadır. 

Eco LABEL Sürdürülebilir Orman Yönetimi Uygulamalarına Öncelik Veriyor

Dahası, ağaçlar gündüz güneş ışınlarını engelleyerek ve geceleri ısıyı koruyarak orman iklimini düzenlemede hayati bir rol oynadığından, bu ağaç eksikliği ciddi sıcaklık değişimlerine katkıda bulunacaktır.

Greenpeace, WWF ve Client Earth gibi STK'lar ormansızlaşma konusunda farkındalık yarattılar ve bunu tüketicilerin göz önünde bulundurması gereken önemli bir konu olarak konumlandırdılar. Buna paralel olarak, birçok büyük şirket orman koruma girişimleriyle veya gönüllü taahhütler yoluyla olsun, sıfır ormansızlaştırma taahhüdü oluşturdular. Bu kamu-özel ortaklıkları, sürdürülebilir ormancılık uygulamalarını teşvik eder ve Tüketim Malları Forumu'nda olduğu gibi, şirket politikası ve hedeflerinin sürdürülebilir kaynak kullanımı, doğrulanması ve şeffaflığı için yönergeler belirler.

Ormanların geçim kaynaklarının temelini oluşturduğunun bilincinde olarak, kağıt ve kağıt hamuru endüstrisinden giderek artan sayıda şirket, ormanlar üzerindeki etkilerini azaltmak için taahhütlerde bulundu. Bu çabalara rağmen endüstri, bu çevresel etkin noktayı daha da ele almak için STK'ların giderek artan baskısı altındadır. ECO LABEL, kopya ve grafik kağıdı kriterlerinin kabul edilmesiyle birlikte uzun yıllardır kağıt bazlı ürünleri için sürdürülebilir orman yönetimi gereklilikleri ile bu savaşın desteklenmesine katkıda bulunmuştur.

Kağıt bazlı ürün kategorileri, piyasadaki tüm ECO LABEL ürünlerinin % 25'inden fazlasını oluşturur ve beş kategori içerir: dönüştürülmüş kağıt, gazete baskısı, basılı kağıt, fotokopi ve grafik kağıdı ve kağıt mendil. Bu kriterler, üretim süreçleri sırasında kullanılan enerjinin yanı sıra suya ve havaya emisyonlar konusunda katı gereklilikler getirir. Kaynak bulma aynı zamanda ECO LABEL için yüksek öneme sahip bir alandır ve FSC veya PEFC gibi sürdürülebilir kaynak kullanımını garanti eden sertifikalarla işbirliği yapar.

ECO LABEL Başvuru Sahipleri, işlenmemiş liflerinin sürdürülebilir yönetilen ormanlardan geldiğini doğrulamak için PEFC veya FSC sertifikasını veya benzer bağımsız üçüncü taraf sertifika programlarını kullanabilir.

Kağıt ürünler için ECO LABEL gibi araçlar ve özel sektörün çabaları, ormanların sürdürülebilir yönetimine doğru atılmış bir adımı temsil etmektedir.

Diğer Haberler

ECO LABEL Bebek Bezleri Bebekler için Daha Sağlıklı Bir Alternatif Sunuyor

Yeni doğmuş bir bebeğin ilk yılında, bir günde 5 ila 8 çocuk bezi kullanılıyor ve bu sayı, hayatının ilk üç yılında cildiyle doğrudan temas eden toplam 4.300 bebek bezi demek oluyor. ...

ECO LABEL Deniz ve Okyanus Kirliliğine Karşı

Bilim insanları, bakterilerin plastiği birbirine yapıştırarak deniz yaşamına daha da ölümcül bir tehdit oluşturduğunu keşfetti. Plastik okyanuslarda ve denizlerdeki canlılar ve dolayısıyla insanlar...

ECO LABEL Eko Turizmi Canlandırıyor

Birkaç sene öncesine kadar bir heves olarak başlayan ekoturizm, yeni kolektif vicdana dönüşüyor. Bir pazarlama fırsatını hızlı bir şekilde fark eden otel endüstrisi, çevre dostu tüketiciyide cezbed...